dimecres, 26 de setembre del 2012

CRÒNICA HALF SAILFISH BERGA

Set dies després del Half de Narbone, penso que fresca tot i encara que molt tocada de bessons però amb ganes de fer l’últim half de la temporada.
Dissabte treballant fins tard, amb tot preparat per sortir a les 21h de TGN, cap  a Berga. Arribar, agafar la bossa del corredor i al llit.

07:00 sona el despertador. Esmorzo i reviso tot per la cursa: xip al turmell, sabates, bidons amb sals, les barretes, gels al portadorsal, casc, ulleres, visera i neoprè.

07:30 vaig a la T2 i 8.15 cap al pantà. T1 preparada.
 Com sempre, tot i anant amb temps, no m’en sobra per escalfar. A les noies ens situen en un lateral i a esperar pel tret de sortida. Amb una mica de nervis doncs ni Beratasegui ni Ledesma competien, així que tenia alguna possibilitat més de tenir lloc al podi.

SORTIDA: 10h, a l’aigua, molta gent, 620 de cop! Però em faig lloc entre homes controlant a les 2 noies de davant. Mantenc ritme continuu tota l’estona sense perdre de vista a les noies del voltant, tot i que a Saleta i Dolça ja no les veig.
T1: Surto de l’aigua amb 32’ (5’ més que l’any passat), 4ª noia però al sortir de boxes, en bici ja em col·loco 3ª. 
 BICI: surto 3ª i mantenc el lloc els 90km. No em noto cansada però una mica buida de cames, tot i així menjo i bec el que toca, el previst (2 barretes, 2 roctanes i 3 bidons), el que no aconsegueixo baixar temps de l’any passat tot i anant amb la cabra.
T2: ràpida, pendent de que arribi la Pilar Rus. Molt de públic animant, Berga al carrer!
CURSA a PEU: ja veig que els bessons estan més durs que les pedres, l’aquiles em comença a fer mal però intento aguantar una estona més la 3ª posició, però no puc més, baixo ritme i la Pilar em passa volant, aquí ja m’enfonso perquè impossible que recuperi i cada vegada em fa més mal, penso que estic fent el pena i a sobre em puc trencar i patir-ho la resta d’any. A la recta solitària, camino, em trec el dorsal i vull tornar a enrere... però venen remordiments, penso que no sempre va com s’espera, no sempre es pot pujar al podi i en el fons havia vingut a gaudir, no a competir. Penso en tots els companys de club, els meus “pupil·los” que han vingut a competir, alguns a estrenar-se en distància half, en els acompanyants que han vingut a animar i sé que per 1h que em queda puc patir una estona més, així que segueixo i creuo la meta, una cursa més.

5h03’58”. 2’ més que l’any passat, però amb el doble de patiment.

dimarts, 18 de setembre del 2012

EXTREMEMAN 113 NARBONE


La sortida era a les 07:30 de diumenge 09.09.12, a Narbonne Plage. El dia abans ja instal·lada allà , amb la bici a boxes, entre les de Zamora, Van Lierde, del Corral, Chabaud, Frades, Rovira,  i unes 200 més.

Diumenge m’aixeco a les 05:30. menjo algo i preparo tot per la cursa, entre que endreço la furgo, l’aparco prop i faig els ultims preparatius a boxes se m’envà la hora, les 7:20 i encara el neoprè i tatoo amb el num de dorsal per posar. La Vicky superspeaker i Juanan em donen un com de mà.

7.25 em col·loco a la sortida, sense escalfar, i tret d’inici!
NATACIO – 2x900m: hi ha algo d’onades, corrent i el dia emboirat, em costa entrar perquè la platja és eterna pero un cop dins nedo amb un bon grup, ens desorientem, fem metres de més però seguim el recorregut marcat. Al arribar a la costa els perdo, em costa sortir i tornar a entrar i em toca fer la segona volta sola, no em sé esforçar, procuro anar recte però vaig una mica desorientada, penso que vaig molt malament i ademés, al sortir no hi ha ningú de públic!, sóc de les últimes? Per sort escolto: primera noia! Bé, tot i així…

T1: tot automatitzat, em costa treure el neoprè, poso mitjons, ulleres i el casc com sempre, però avui porto el aero i no entra amb les ulleres! Les trec i tornam-hi, casc i després ulleres. Per últim em poso el dorsal i se’m trenca d’un lateral, tocarà controlar que no caigui durant tota la cursa. Abans de sortir ja arriba Frades i la Delphine.

BICI: 3x30km amb 2 rampes cadascuna d’uns 160+ acumulats, per lo demés circuit ràpid tot i 3 corves fortes i plujim, em sento bastant bé tot i que em costa pujar, ja a la primera pujadeta em passen les 2 noies. Em col·loco 3ª fins el km55 que em passa Anna Rovira com una bala. Em desmotivo una mica, 4ª ja.. però encara quedava tota la cursa a peu. 1km abans del creuament (3ª volta / meta) em passa Van Lierde. No sé si veig passar a un extaterrestre sobre una cabrà o l’ave! I a mi encara em queden 30k... Segueixo un pèl més fluixfins arribar a boxes.

T2: casi a 4’ de la 3ª (Rovira) i algo més de la 2ª (D.Vives), aquesta transició més ràpida i a còrrer!

CURSA: Agafo un ritme i mantenc, sobre 4.35-4.40, en tota la 1ª volta vaig 4ª però veig que puc retallar a la 3ª, la Francesa (Anna Rovira ja va 2ª), i si, a la 2ª volta l’atrapo i em col·loco 3ª, si aguanto em guarden lloc al podi. Arriba la 3ª i ultima volta i veig que la francesa Deplhine té una llebre, va mantenint el ritme, algo més lenta que jo però no em puc relaxar, ja em fa mal tot però aguanto fins els ultims 2km que veig que està tot fet, ni atrapo a l’Anna ni m’atrapa la Francesa, així que baixo el ritme i els meus bessons ho agraeixen.

Entro a meta en 3r lloc, molt contenta i amb un bon temps de 4h53’45”.


GRÀCIES a tots els meus esponsors, a Juanan pel seu suport en tot moment, a Win Sports per la invitació, i a tots els francesos, organitzadors i voluntaris pels anims i ambient durant la cursa. Com no també a Sergi per venir a animar tot i amb el peu trencat.
FELICITAR a l’organització per el circuit, muntatge i animació del triatló! Any que ve a repetir Narbone o a visitar Getxo, Menorca.. depen de les dates!

Vag disfrutar molt, un podi ben disputat, amb canvis de posició en cada segment i un plaer compartir podi amb els cracks (Val Lierde – Frades, Del Corral – Rovira i  Chabaud)