dilluns, 25 de maig del 2009

ESCANYABOCS '09

Cap de setmana intens. Dissabte i diumenge competint a la Seu d’Urgell la 2a edició del Grifone Challenge (www.escanyabocs.com)

- raid curt pel matí

- vertical quiri a la tarda

- cursa d’orientció “nocturna”

- cursa btt (“pedalada”) diumenge matí

· A les 9.30 vam començar el Triraid amb una cursa d’orientació urbana, seguit de 2km amb kayak per relleus, al arribar agafavem la btt i per últim tir amb arc. Va ser tot molt ràpid, unes 2h14'. Per tant no hi havia temps per treure diferències I els que eren de la Seu tenien una gran ventatja. Hi havia 87 equips i vam acabar 6ens de la general i 2ns d’equip mixte.

(sector del kayak, intentant passar entre la gent, arribar i anar a buscar la btt)


(baixant d’una balisa que es trobava al cim)


· Dinem algo de pasta i a les 4.30 sortim cap a munt a pujar a l’ermita de Sant Quiri. Eren 4,7km amb 850 de desnivell positiu (la baixada no contava). Surto tranquila, a disfrutar de la cursa però tampoc relaxada per intentar no sobrepassar el temps de l’any passat. Quan porto 25’ em passa el primer noi (sortien 10’ més tard que les noies) i als 32’ el Gerard, tots dos ja estàvem petats, però per sort als 2’ arribo al avituallament i recupero aigua, després ve un pla-baixada curt per recuperar i seguir més fort. Arribo a dalt, toco la campana 1h més tard, exactament faig el mateix temps que l’any passat! Arribo la 8ª noia (de 36).

(constantment miro enrere per no molestar i deixar passar als nois que pujen més ràpid)


· Per acabar el dia, a els 8.30 sona un petard que dóna la sortida de la cursa d’orientació (era per la gent de l’escanyabocs i per orientadors de copa catalana), ens deixaven 1h per fer les balises que poguessim, n’hi havia 27, les que estaven més lluny valien 5 punts, les més a prop 3 i les altres 4. Jo vaig anar a fer les de més lluny, després les del mig, però quan em quedaven 20’ ja no sabia com organitzar-me les que em faltaven, no sabia quines em quedaven i les tenia totes molt desperdigades. No em vaig arriscar a passar-me del temps d’1h per anar-ne a buscar més i finalment acabo 30” abans de tancar el control deixant-me 4 o 5 balises. El Gerard ho va fer tan perfecte que va quedar 2n!! (darrere el Biel Ràfols). Jo en 4t lloc, prop del podi...

(tret de sortida, moment en el que podiem girar el mapa)


(comentant amb el Gerard com haviem atacat les balises)

· Finalment, diumenge correm una cursa de Btt, en principi havia de fer la ruta llarga de 50km i 1200 de desnivell +, així que a la 1ª pujada en vaig reservar per aguantar tots els km… Però al primer desvio que podies escollir llarga o curta (de 30km i 700 de desnivell +) trio la curta ja que hagués arribat molt molt cansada i una mica massa tard. A les 2h acabo la cursa 7a.

(arrossegant la btt en trams o molt pedregossos o d’una pendent impressionant)


Ara a esperar els resultats de la suma de totes les proves. Esperem haver fet podi a la classificació de l’Escanyabocs de Ferro, patrocinat per Grifone, i rebre algo de material com l’any passat!! Tot i que la Roser Espanyol segur que ja té el primer lloc…

* Fotos tretes de www.fotollongueras.com

diumenge, 17 de maig del 2009

ECU Llavorsí

Campionat de Catalunya Universitari de Raids

El meu primer raid sola, com a cataegoria universitaria femenina.
El raid era d'uns 68 km amb 1300 desnivell positiu aprox. I les disciplines eren, a part de l'orientació contínua: cursa a peu, btt, barranc, tir amb arc, prova de rumbs, hidrospeed i orientació urbana.

Ens aixequem a les 6.30, farts de passar fred i adolorits per dormir en un terra dur dins la tenda. Portem les bicis en un poble del costat, anem a recollir els neoprens, ho preparem tot i a les 9h sortim tots en massa en patins!! buf... que lenta vaig anar i com vaig patir..., el raid per a mi començava després del primer sector de 4,5km.

Seguiem amb un trekking curt, després tot el sector de btt i en mig una prova de rumbs, on vaig estar molta estona per trobar-ne un (
per mi i per molts altres que aquells 140º estaven una mica desviats...), seguiem amb la btt per empalmar amb el segon de la cursa a peu, on anavem a petar al barranc, passant entremig per la prva de tir amb arc.

El Barranc no estava malament, patinava molt però per sort el tram estava neutralitzat. En l'ultim ràpel, de 45m ens vam esperar 1h!! Hi havia molta gent acumulada. Vam passar bastant fred i quan em va tocar baixar (
el guia m'informa de que el Gerard va primer i que feia 3h que havia passat per allà, i que jo anava primera de noies) ja estava farta d'esperar, freda i relaxada, com baixava molta aigua em va patinar la mà, amb l'esquerra em vaig poder aguantar però ja em vaig acollonir, doncs no t'assegurava ningú i ja em veia a terra, amb tota l'aigua que queia damunt em vaig posar nerviosa, les cames em feien figa.

Per sort al sortir tornem a vestir-nos amb la roba relativament seca i continuem a peu un altre sector de 10km fins a buscar l'hidrospeed. Va ser divertit, un tram de 4km per sobre dels ràpids.


L'últim sector era d'orientació urbana, amb un otrofotomapa. Abans de començar torna't a treure el neoprè i fica't la roba mig seca.


Al anar a buscar el mapa em bé una noia tota xula, que s'havia saltat un munt de balises, preguntant-me si ho havia fet tot. Al dir-li que si, es va saltar l'ultim sector, quedant en evidència la meva 1a posició.



Al podi, en primer lloc pujem: Jo en categoria absoluta femenina i també universitaria femenina; el Gerard en categoria absoluta i masculina; i després d'algun canvi l'equip Dicritim (Jose Miguel i Raquel); en universitari mixte l'equip format pels germans Ràfols (Biel i Ona).


He de dir que no tenia gaire mèrit guanyar en categoria universitari i de pallissa ja que molts dels participant no havien fet mai un raid, per mi que pensaven que era com una gincana on podies fer les proves que et vingués de gust.
Ara a esperar els temps totals i parcials i les fotos! També el video que sortirà al programa de temps d'aventura.


En general molt contenta i molt molt molt cansada!! Avui relax, com a molt passeig amb la Taga.


dimecres, 13 de maig del 2009

Piragüisme II

(Monitors: Toni- fent la vertical i Cristian)

6 dies de piragüisme: 2 a la piscina d’INEFC i altres 4 al riu de Ponts i Camarassa.

A la piscina vam practicar l’esquimotatge, primer amb el marge i les mans i poc a poc introduint la pala.


(eskimo al riu)

El dissabte vam anar a Ponts, a la zona d’entreno del club mig segre i vam començar amb les maniobres bàsiques apreses l’any passat. Tarda lliure per Ponts, vaig a còrrer una mica i dormim a l’hotal més cutre i roñós del Poble.

El segon dia semblant, haviem de fer conducció de grups però al mig dia van obrir comportes i baixava moltissima aigua, no hi havia contracorrents on poder parar, aixi que vam fer teoria de seguretat amb cordes i després ho vam posar en pràctica, tirant-nos al mig de la corrent i llençant la corda per “pescar-nos”

(foto properament)

El següent dia vam anar a Camarassa, aquest any el camí està vallat i no podem portar els kayaks amb la furgo, així que les hem de portar a sobre uns 20’… després de tenir les mans mig destrossades iniciem el descens amb molta aigua, practiquem enmig dels ràpids. Al caure un ràpid, volia provar l’eskimo, no sabia que fer amb la pala, la deixo anar i m’aixeco amb les mans, tota sorpresa de que m’hagués sortit sense pala.

(observant els ràpids que baixarem)

El 4t i útlim dia pujem una mica més i també acabem més lluny. Baixem un ràpid més i fem maniobres dins els ràpids, avui caic i no em sé aixecar fent eskimo pq em poso massa nerviosa, baixava molt ràpid…! El Cristian (monitor) em ve a socòrrer i m’enganxa el kayak pq no me’n vagi avall. Buido i seguim baixant. Al arribar a aigues tranquil·les practiquem l’esquimotatge, fem algunes fotos i videos. Al arribar al pont guardem els kayaks al remolc i ens llançem de dalt. El Cristian i el "Micheo" es llencen de dalt amb el kayak!! Dinem al càmping i ens despedim.


(Cristian fent el salt sobre el kayak)

dimecres, 6 de maig del 2009

CAMPIONAT ESPANYA ORIENTACIÓ UNIVERSITARI (VIGO)

Setmana d'examens, així que poc temps per actualitzar...

Aquest passat cap de setmana va ser el Campionat d'Espanya d'Orientació Universitari (juntament amb els de Taekwondo), als voltants (sierra de galiñeiro) i ciutat de Vigo (parque o-castro).

El dia 2 pel mati correm la mitja distancia (noies: 3,6km i 145 desnivell - hora prevista per la primera: 30'). Les primeres sortides van ser a les 9h (jo a les 09:20h) des de la serra del Galiñeiro. La balisa 1 està molt amagada i lluny, com la primera sempre és la que em costa més estic 38' buscant-la (la primera ja ha arribat!). Mentre la busco em trobo una noia perduda com jo (o més!), així que anem juntes cap a la 1. Quan estem prop em trobo a l'Alba Cuba (triatleta del lugo-fluvial), ens saludem i ja som 3 perdudes buscant la primera balisa... Un cop trobada seguim a per les següents les 3 juntes. Algunes ens costen més que altres, pero finalment les trobem totes amb un temps de 1h50'!!

El mateix dissabte correm per la tarda la prova sprint al parc d'O-Castro de Vigo (noies: 1,6km i 135 desnivell - temps previst primera: 15'). Surto de les primeres, a les 17:04h. Arribo al parc amb temps per donar una volta i investigar camins, escales, ... A les 16:30 ens tanquen dins les muralles i esperem per sortir allí.
La primera, per variar, perdo molt temps: 5', les següents ja afino més, ja que tinc més controlades les distàncies del mapa (era molt ràpid: escala 1:3000) i em noto molt bé corrent. Al poc una noia m'atrapa i ens anem passant tota l'estona, a l'ultima balisa ella es despista i jo pujo cap amunt, m'atrapa i em diu: aquesta! les dues anem a picar, entrem a meta i resulta que no era la ultima.. aixi que totes dues ens deixem una (el que no sabia esq ue podia tornar enrere i marcar-la) i ens conta com si no haguessim corregut... Temps d'arribada: 29' (de la meitat..)

Diumenge, a les 9h ja som allí a la mateixa serra del galiñeiro per les primeres sortides (jo a les 9:39h) i estic molt nerviosa, no em ve gens de gust sortir però hem de còrrer la úlima, la de llarga distància (6,2km i 305 desnivell - temps previst primera: 70'). Les 3 primeres balises les trobo però cap a la 4a crec que me la deixo i buscava directaent la 5, em perdo buscant la nº5 i em desespero, estic molta estona no se on i penso que el millor es deixar-ho estar, busco un camí i corro una estona esperant trobar a algú i seguir-lo fins a la meta, al cap de poc veig al Biel, no el segueixo, doncs té més balises i diferents, segueixo endavant i per fi trobo 3 noies que van ràpid i afinant bastant. Els hi dic que les segueixo fins a meta i vaig seguint el mapa i les últimes balises sense marcar amb l'SporIdent.

Arribo a meta, gens contenta i adonant-me de que no en tinc ni idea d'orientar bé, als raids és molt més fàcil, però bé, va servir com a entrenament i per decidir no tornar-hi l'any que bé (a no ser de que em faltin crèdits, jeje)